BØKER


HER ER EN OVERSIKT OVER FORFATTERENS BØKER. FLERE AV DEM ER TILGJENGELIGE I NETTBOKHANDLENE - TA ELLERS KONTAKT PÅ EPOST.

«BURNOUT»

«Nå og da tar en av bilene en burnout på den tørre og sprukne asfalten. Sjåføren heller litt olje under spoledekka og setter brekkstanga i giv akt. Ruser opp motoren så det drønner under panseret. Slipper clutchen og lar de tynnslitte dekka skli oppå den glindsende glatte oljen. Det skriker og smeller og står stikkflammer ut fra eksospotta. Legger seg mørke skyer med stram gummilukt over området. Det er et kick som ingen kan ta fra dem.»

Burnout er historien om brutal og panisk bygdeungdom som gjør alt de kan for ikke å være annerledes og havne utenfor, og samtidig ei fortelling om den totale resignasjonen hos de som allerede har gjort det.

Anmeldelser:

« Knallgodt!»  «Men så skjer det en sjelden gang at en debut er så formfullendt at alt liksom sitter fra første setning.» DAGBLADET - Cathrine Krøger

«Garté er en debutant som skriver med overbevisning og tilsynelatende nær kjennskap til stoffet.» MORGENBLADET - Audun Vinger 

«"Burnout" tar ikke mål av seg til å være en behagelig bok, og oppleves som en sterk og sann fortelling» ADRESSEAVISEN - Maria Årollilja Rø

«...er på sitt beste godt over gjennomsnittet» DAGENS NÆRINGSLIV - Ane Farsethås

«Det som utmerker denne boken er styrken den fortelles med» FÆDRELANDSVENNEN - Irene Gressli Haugen

«Garté skal ha språklig honnør. Skildringene er rike uten å bli overlessede, valg av ord er ofte uventede og nyskapende men uten å bli påtrengende hipt, setningene er abrupte uten å miste flyten.» VÅRT LAND - Christian Nicolai Bjørke

Kjøp boka her..
.

«MR. MIKE»

Bedriftseieren Svein Egil Karlsson blir funnet bestialsk drept i Nidelva, like utenfor Trondheims fineste hotell. Nyansatt etterforskningsleder Tuva Höeg blir satt på saken, sammen med den unge politibetjenten Nico Ek. Nico har tyrkisk innvandrerbakgrunn og blir tatt med fordi en av deres hovedmistenkte er fra hjemlandet hans.

Han merker raskt at enkelte grupperinger på stasjonen nærer fiendtlige holdninger både overfor kolleger og mistenkte med minoritetsbakgrunn. Og når Nico begynner å ane betente forhold i de samme grupperingene, starter et spill som kommer ut av kontroll.

Mr. Mike er en krim med mange konflikter og som utvikler seg til en heftig jakt på flere kriminelle, hvorav noen kan vise seg å komme fra politiets egne rekker. 

Anmeldelser:

«... får oss til å ønske en oppfølger.» 

«Garté viser klo i løpet av sin første krim.» ADRESSEAVISEN - Ole Jacob Hoel

«Tett og hektisk»

«...hans sans for språklige detaljer passer utmerket inn i en sjanger

hvor spissformuleringer er et høyt verdsatt krydder.»

«Garté skriver lekent og sjangertro, og historien er plausibel»

BERGENS TIDENDE - Lars Helge Nilsen


«FUGLEHOTELLET»

Etter et langt og tungt liv som arbeidskar på aluminiumsverket, dør Bår Meldal og etterlater seg et uklart ettermæle. Fem år senere reiser barnebarnet Tor tilbake til Øra for å ta seg sommerjobb på Verket og bo hos bestemora Lily, enken etter Bår. Tor sitter med følelsen av at han aldri fikk lære bestefaren ordentlig å kjenne, og han ønsker klarhet i hva som egentlig skjedde den kvelden Bår døde. 

Sommeren på Verket skal vise seg å bli utfordrende på flere måter, og Tor må kjempe for å klare seg i det tøffe miljøet. Samtidig tegner fortellingene til Bårs tidligere kolleger og venner et stadig mer komplekst bilde av bestefaren. Et bilde Tor gradvis blir tvunget til å forholde seg til, selv om han ikke alltid liker det han ser. 

Fuglehotellet forteller en historie som kaller på de store følelsene, en historie som vil røre det hardeste hjerte. Det er fortellingen om et rikt liv, og om minnene om et menneske som ikke lot seg helt ut forstå. Selv for de som sto han nærmest. Litt som det er med enhver av oss.

Den er basert på forfatterens egne opplevelser. 

Anmeldelser:

«Nydelig om barndomshelt.» BRABOK.NO - Linn Carina Nerli

«Skildringene og språket er vakkert, de vanskelige temaene blir tatt opp på en forsiktig, men ekte måte. Det er historier som får deg til å holde pusten og historier som får deg til å trekke på smilebåndet.» STUDVEST - Madeleine Joys Andersen

«Ømt og sterkt.» «Et sted i språket kan en fornemme ømheten mellom de ulike familiemedlemmene, og av sånt blir det god lesning.» STAVANGER AFTENBLAD - Ida Vågsether

«Det er ikke tvil om at historien er fortalt fra hjertet. Det nære forholdet mellom den eldre mannen og den unge gutten rører.»

AURA AVIS - Lina Engelsrud

«Dette er en bok du må lese fra perm til perm i så å si ett strekk. Ingen pauser underveis, er ønskelig. [...] Løp og kjøp!»

TIDENS KRAV - Helene M. Nergård

«"Fuglehotellet" er både sår og modig, men først og fremst en elegant og høyst lesverdig roman. Den er tårer, sinne, glede, sorg. Så mye mer er det ikke å forlange av ei bok.» SANDEFJORDS BLAD - Bjørn Tore Brøske


Kjøp boka her


«BOKRYGGPOESI»

Dette er en samling av Norges beste bokryggpoesi siden fenomenet startet opp og ble spredt ut til folket av Tiger Garte og Roger Pihl i form av siden www.facebook.com/bokryggpoesi og diverse medieoppslag. Bidragene i boka er sendt inn av helt vanlige, men samtidig genuine lesere og bokryggpoeter fra hele landet. I tillegg er boka spekket av gamle og nyskrevne dikt og korte fortellinger av noen av våre mest kjente forfattere. Denne boka skal være med og redde den trykte papirboka!

Ved å kjøpe denne boka, bidrar man til å spre leseglede og til å bevare de bøkene vi finner i bokhandler og biblioteker, og som vi lesere har blitt glade i. Samtidig kan man fryde seg over morsomme, underfundige, og svært poetisk fine bokryggpoesibidrag.

Forord av Tom Egeland. Noen av de andre bidragsyterne i boka:

Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Tor Åge Bringsværd, Cecilia Samartin m.fl. 

Kjøp boka her


«EMO-ELLIKEN OG JAKTEN PÅ  JOHNNY DEAN»

Emo-Elliken er ei femten år gammel jente som er generelt pisslei alt og alle. Foreldrene er kjipe, folka på skolen er totalt mainstream og i tillegg bare opptatt av totalt uinteressante ting, som popstjerna Johnny Dean. Han kommer nemlig til Oslo for å holde konsert på Operataket. Men så forsvinner Johnny Dean brått, trolig kidnappet, og samtidig skjer det noe veldig merkelig med Akerselva ... Den lyses opp og tørker inn! 


Henger disse tingene sammen, eller er det bare tilfeldigheter? Av mangel på noe bedre å ta seg til, bestemmer Elliken seg for å hjelpe politiet, bak deres rygg. Og med ett befinner hun seg midt i et mysterium som snart blir litt vel spennende ... Selv for Emo-Elliken.


Kjøp boka her«DETTE DREPER OSS»

I begynnelsen av mars 2020 forlater 16 år gamle Samuel alt og flytter ut i skogen sammen med faren for å overleve truslene om dommedag. Faren er en prepper som frykter atomkrig, invasjon, pandemier og myndigheter, og han har i mange år forberedt seg på å leve borte fra sivilisasjonen, overbevist om at fienden er ute etter ham.

Samuel har alltid blitt dratt mellom den manipulerende og autoritære faren og den snille, men fortvilte moren. Da moren dør, velger Samuel å tro på farens verdensbilde for ikke å bli forlatt. Men livet i skogen blir ikke som noen av dem har trodd - og valget Samuel tar, skal få katastrofale følger.

«Dette dreper oss» er en rå roman om nådeløs natur og et nådeløst forhold mellom far og sønn.

Anmeldelser:

«Velskrevet ubehag om uunngåelig undergang»

«... en intens thriller om en far som rømmer til skogs med sønnen da koronapandemien starter.» - Morten Olsen Haugen, AFTENPOSTEN

«"Dette dreper oss" er en bekmørk og uhyggelig jeg-fortelling om konspirasjonsteorier, redsel og overlevelse.

Det er rystende lesning, også fordi historien slett ikke er usannsynlig. Skremmende god!» - Anne Cathrine Straume, NRK.no

«Kringsett av fiendar går denne boka inn i sin tid.» 

«Eit innblikk i preppar-miljøet og ulike konspirasjonsteoriar er med på å gjere historia endå meir pirrande.» - Leif Tore Sædberg, STAVANGER AFTENBLAD

«For den unge lesaren ligg det ein vesentleg overføringsverdi her. Forståinga av mekanismane som får folk til å gå inn i, og bli verande i, samanhengar der dei absolutt ikkje har godt av å vera. Dette er etter mitt syn bokas store menneskelege tilkomme.» - Hadle Oftedal Andersen, KLASSEKAMPEN

Hovedbok i Bokklubben Ungdom - de beste ungdomsbøkene

«Dette dreper oss forteller detaljert og troverdig om kampen for å overleve i en nådeløs natur, om det fysiske forfallet og om Samuels forhold til den paranoide og uberegnelige faren. Inn i dette nåtidsplanet flettes notater fra skriveboka til Samuel - dagbok-aktige tekster der han forteller om hva som skjedde før de dro. Her får leseren et foruroligende innblikk i bakgrunnen for den umulige situasjonen de har havnet i og hvorfor Samuel blir tvunget til å tro på farens verdensbilde.

Skriveboka blir til i trass mot faren og som ledd i en gryende erkjennelse, og her formuleres også et håp om forandring og fellesskap - et av få lyspunkter i en mørk og rå roman som sitter i lenge etter at boka er ferdig: "Jeg trenger kanskje en måte å dele det med noen på, for her er ingen andre. Jeg deler det med pennen, som så deler det videre med papiret. Det gir meg håp."»   - Bragepris-juryen


Bestill her