HISTORIEN

Ta gjerne kontakt for mer informasjon

Tiger Garté ble født i 1982 i bygda Surnadal i Møre og Romsdal, hvor han også bodde til han var 19 år. Handlinga i debutromanen «Burnout» tar også sted her, og plasser nevnt i boka finnes i virkeligheten.

Tiger bodde 8 år i Trondheim, hvor han tok Mastergrad innen film- og TV-produksjon, og også hentet inspirasjon til sin første krimbok «Mr. Mike». Tiger Garté har vært besatt av filmer helt siden han som 12-åring sneik seg til å se Pulp Fiction med en kamerat. Siden den gang har han vært blodfan av Tarantino og filmens verden. Bakgrunnen for «Burnout» var også et filmmanus han skrev men selv forkastet, før han skrev det ut som romanen som utkom i 2007 og fikk strålende anmeldelser. I tillegg ble Tiger hedret av Jo Nesbø, som delte sin Bokklubb-pris med ham. Høsten 2012 kom oppfølgeren til «Burnout» ut, en roman som fikk tittelen «Fuglehotellet». Boka har handling fra verksmiljøet på Sunndalsøra. «Fuglehotellet» ble nominert til Bokhandlerprisen 2012.

I dag bor Tiger Garté i Oslo, hvor han har jobbet som redaktør i Juritzen forlag, forlagssjef i imprintet Tigerforlaget i Aschehoug, og forlegger i krimforlaget Goliat forlag. 1. mars 2021 tiltrådte han som redaktør i Story House Egmont, hvor han nå er sjefredaktør for sakprosa. I Oslo har han også vært primus motor for bl.a. Forfatterfight, som var litteraturens svar på Idol og X-faktor. Han tok også initiativ til Debutantfestivalen for nye forfattere i landet.

Tiger har to barn, Erik og Maria, og bor i Nydalen i hovedstaden. Han har utgitt til sammen seks bøker og jobber stadig med nye prosjekter.